اخبار

Breaking news- Waarschuwing voor een nieuw Iraans moordcomplot in Nederland

Ahwazona

 

De ASMLA, voluit Arab Struggle Movement for the Liberation of Al-Ahwaz, heeft via haar relatie met een bekende Nederlandse onderzoeksjournalist informatie ontvangen dat het Iraanse regime van plan is een nieuwe moordaanslag in Nederland uit te voeren.

Deze journalist stelde de volgende vraag aan een van de leiders van de beweging: “Weet je wie het doelwit is dat de Iraanse veiligheidsdienst wil treffen?”

Deze waarschuwingen kwamen naar aanleiding van nieuwsberichten die in Europa en Nederland de ronde deden over twee moordpogingen uitgevoerd door Iraanse veiligheidselementen, waarvan er een in Spanje was en de andere in Nederland. De poging in Nederland mislukte nadat de Nederlandse politie twee personen, verdacht van verdachte activiteiten, achtervolgde en arresteerde. Bij hun aanhouding bleek dat zij gewapend waren en het doel hadden om een Iraanse tegenstander (woonachtig in Nederland) te vermoorden. Volgens verdachten stond de operatie voor 6 juni 2024 gepland. De namen van de verdachten en beoogde slachtoffer zijn niet bekendgemaakt. Het nieuws bevestigde dat de politie een Spanjaard van Tunesische afkomst en een Colombiaan arresteerde, die nog steeds in onderzoek zijn.

ASMLA waarschuwt daarom alle Ahwazi’s zowel binnen als buiten Nederland om waakzaam te zijn en verdachte activiteiten bij de politie te melden en snel contact op te nemen met de verantwoordelijke autoriteiten in hun landen.

Met het publiceren van dit nieuws en het direct en indirect informeren van de veiligheidsautoriteiten, wil ASMLA dat zij hun verantwoordelijkheden tegenover alle actieve Al-Ahwazi’s dragen.

De beweging eist ook dat de Iraanse autoriteiten via hun ambassades, die als spionnesten voor de Ahwazi’s en Europese landen fungeren, ter verantwoording worden geroepen om de greep van Iran en haar grensoverschrijdende terreur te beteugelen.

Read this news in Arabic

 

اظهر المزيد

مقالات ذات صلة

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

زر الذهاب إلى الأعلى